Inleiding
Deze website heb ik gemaakt omdat in mijn actieve trialperiode 1980 tot 1992 de hoogtij dagen van Fantic altijd op een Fantic heb gereden.

Fantic was een Italiaanse fabriek die naast motoren ook nog brommers en funbike's maakte. Omdat ik een hoop foto's en informatie van vooral Fantic trial en weg- motoren heb verzameld vond ik het leuk om dit op internet te zetten zodat ook anderen hiervan kunnen genieten.

Fantic was in de periode 1980 - 1990 zeker in de trialwereld het merk. Tijdens wedstrijden zowel nationaal als internationaal was het aantal deelnemers op een Fantic enorm.

Fantic motoren worden nu niet meer gemaakt. In 1998 is de produktie gestopt omdat het aantal verkochte motoren steeds minder werd en er niet meer rendabel gewerkt kon worden. Fantic heeft vanaf 1977 tot 1998 steeds kwalitatief hoogstaande motoren gefabriceerd, dit resulteerde in een iets hogere prijs als de concurentie maar kwaliteit heeft zijn prijs. Of dit ook de reden is van het einde van Fantic is niet bekend.

Sinds een aantal jaren worden er weer motoren onder de naam Fantic gemaakt. Een Italiaanse zaken man heeft de naam Fantic gekocht en heeft een fabriek opgezet waar weer "Fantic" motoren worden geproduceerd. Nog steeds de zelfde kwaliteit en uitstraling maar het Fantic van nu heeft niets te maken met het Fantic van vroeger.